Ciasto nale??nikowe:
jajo
p???? szklanki mleka
12 dag mÄ?ki
sk??rka s??oniny
s??l
zielenina
Nadzienie:
6 par??wek
t??uszcz do sma??enia |
PrzygotowaÄ? ciasto nale??nikowe wg przepisu Paszteciki z miÄ?sem. Par??wki op??ukaÄ?, zalaÄ? takÄ? ilo??ciÄ? wrzÄ?cej wody, aby by??y przykryte, zagotowaÄ? i zaraz odstawiÄ? na 10-15 min. Lekko och??odziÄ?, obraÄ? ze sk??rki i pokrajaÄ? w poprzek na p????. Na cie??cie nale??nikowym uk??adaÄ? po????wki par??wek. ZagiÄ?Ä? nale??niki z dwu stron na 3 cm i nastÄ?pnie zwinÄ?Ä? ciasno w wa??eczek. ZrumieniÄ? ze wszystkich stron na t??uszczu na patelni. U??o??yÄ? na pod??u??nym p????misku, przybraÄ? zieleninÄ?. Paszteciki podaje siÄ? do zup czystych, jako przekÄ?skÄ? lub danie podstawowe z sosem pomidorowym albo musztardowym. Paszteciki z par??wkami
mo??na r??wnie?? panierowaÄ?.
|