Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Makaron z serem

Kuchnia wÄ?gierska
500 g makaronu (wstÄ???ki)
30 g t??uszczu
200 g bia??ego sera
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 pÄ?czek koperku
s??l
100 g wÄ?dzonego boczku
Makaron ugotowaÄ? w osolonej wodzie i odsÄ?czyÄ?. Bia??y ser przetrzeÄ? przez sito i wymieszaÄ? z drobno posiekanym koperkiem. WÄ?dzony boczek pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ? i stopiÄ?, skwarki wyjÄ?Ä? z patelni. Do wytopionego t??uszczu dodaÄ? jeszcze 30 g innego t??uszczu, kwa??nÄ? ??mietanÄ?, a po zagotowaniu dodaÄ? makaron. Wszystko wymieszaÄ? i prze??o??yÄ? do salaterki. Makaron podawaÄ? na gorÄ?co posypany skwarkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design