Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
EKLERY

Sk??adniki ciasta :
1 1/2 szklanki mÄ?ki,
p???? szklanki topionego mas??a,
4-6 jaj,
1 szklanka mleka.

Sk??adniki kremu :
1/2 I ??mietanki,
15 dag cukru pudru,
1 paczka cukru waniliowego.

Sk??adniki pomady :
10 dag czekolady,
p???? szklanki mleka,
5 dag ceresu.
ZagotowaÄ? mleko z mas??em, na wrzÄ?tek wsypaÄ? mÄ?kÄ? i mieszaÄ?, a?? zrobi siÄ? jednolita masa. ZdjÄ?Ä? rondel z ognia i masÄ? przestudziÄ?, nastÄ?pnie wbijaÄ? po jednym jaju, wyrabiajÄ?c ciasto, a?? bÄ?dzie siÄ? trzymaÄ? ??y??ki. GotowÄ? masÄ? wyciskaÄ? w postaci pask??w o wymiarach 4 X 9 cm za pomocÄ? tutki na wysmarowanÄ? t??uszczem blachÄ?. Piec do 30 minut. Po ostudzeniu zrobiÄ? otw??r z jednej strony ka??dego ciastka i wcisnÄ?Ä? za pomocÄ? papierowej tutki krem ??mietankowy. Po wierzchu polaÄ? pomadÄ? czekoladowÄ?. PrzyrzÄ?dzanie pomady. CzekoladÄ? gotowaÄ? z mlekiem na masÄ? o konsystencji ??mietany. Po przestudzeniu w??o??yÄ? ceres; w ch??odnym miejscu wyrobiÄ? pomadÄ? ??opatkÄ? na g??adko.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design