Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kluseczki na spos??b somogyjski

Kuchnia wÄ?gierska
Kluseczki
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 cebula
100 g grzyb??w (kurki)
1 ??y??eczka mielonej papryki
60 g t??uszczu
PosiekanÄ? cebulÄ? poddusiÄ? na t??uszczu, dodaÄ? oczyszczone kurki, posoliÄ? i dalej dusiÄ? z odrobinÄ? wody. Gdy woda siÄ? wygotuje, dodaÄ? paprykÄ? i kwa??nÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ? i wymieszaÄ? z kluseczkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design