Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
D??d??le Potrawa ch??opska z po??udniowych WÄ?gier

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg ziemniak??w
1 cebula
200 g mÄ?ki
1 ??y??eczka mielonej papryki
100 g t??uszczu
s??l
Obrane ziemniaki pokroiÄ? w ma??Ä? kostkÄ?, zalaÄ? wodÄ? i postawiÄ? na ogniu. CebulÄ? pokroiÄ? w cienkie plasterki, poddusiÄ? na t??uszczu. Gdy ziemniaki zmiÄ?knÄ?, posypaÄ? je mÄ?kÄ? i na ogniu rozgnie??Ä? drewnianÄ? ??y??kÄ?. PaprykÄ? wsypaÄ? do cebuli, ale zdjÄ?Ä? z ognia, zanim siÄ? zrumieni. Po??owÄ? cebuli w??o??yÄ? do ??aroodpornego naczynia, z masy kartoflanej wykrawaÄ? ma??e kluseczki i uk??adaÄ? je na cebuli. ResztÄ? t??uszczu i cebulÄ? wylaÄ? na kluseczki. WstawiÄ? je na kilka minut do piekarnika i gorÄ?ce podaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design