Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Nale??niki

Kuchnia wÄ?gierska
1 jajo
3 fili??anki mleka
150 g mÄ?ki
szczypta soli
Po to, aby w cie??cie nale??nikowym nie wystÄ?pi??y ??adne grudki, nale??y je przyrzÄ?dzaÄ? w spos??b nastÄ?pujÄ?cy: jajo utrzeÄ? na jednolitÄ? masÄ?, dodaÄ? trochÄ? wody i wtedy wsypywaÄ? powoli mÄ?kÄ?. Stopniowo dolewaÄ? mleko. Po ka??dej odrobinie dolanego mleka masÄ? mieszaÄ? tak d??ugo, a?? bÄ?dzie jednolita. Ciasto nale??nikowe musi byÄ? mniej wiÄ?cej tak gÄ?ste, jak dobra ??mietana. Je??li nie wystarczy przewidziana ilo??Ä? mleka, rozcie??czyÄ? je wodÄ? i wymieszaÄ?. Z ciasta nale??y sma??yÄ? nale??niki w taki sam spos??b, jak w przepisie na "letni tort z nale??nik??w". Na ka??dy nale??nik mo??na wed??ug upodobania na??o??yÄ? d??em albo posypaÄ? go cukrem i skropiÄ? sokiem z cytryny. Nale??niki zwinÄ?Ä? i podaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design