Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MAGDALENKI

20 dag maki pszennej,
20 dag cukru pudru,
20 dag mas??a,
8 ??????tek,
2 dag sk??rki pomara??czowej.
??????tka utrzeÄ? z cukrem, a?? utworzy siÄ? gÄ?sta bia??a masa, po czym ubijaÄ? je nadal w cieple do zgÄ?stnienia. Po ubiciu zdjÄ?Ä? z ognia, a gdy masa trochÄ? przestygnie, dodaÄ? mÄ?ki, mas??o i drobno posiekanÄ? sk??rkÄ? pomara??czowÄ?, ubijajÄ?c jeszcze przez pewien czas. W ko??cu wyk??adaÄ? masÄ? na wysmarowane t??uszczem foremki w kszta??cie muszli (nape??niaÄ? je do 3/4 wysoko??ci), ustawiÄ? na blasze i piec w niezbyt gorÄ?cym piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design