Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Nale??niki z orzechami

Kuchnia wÄ?gierska
nale??niki
100 g cukru
100 g zmielonych orzech??w
100 g kandyzowanych mieszanych owoc??w
1 kieliszek rumu
20 g mas??a
Zmielone orzechy namoczyÄ? na 10 min w rumie, potem wymieszaÄ? je z cukrem i drobno pokrajanymi, kandyzowanymi owocami. ??aroodporne naczynie wysmarowaÄ? mas??em, na dnie u??o??yÄ? jeden nale??nik, posmarowaÄ? masÄ? orzechowÄ? i podobnie postÄ?powaÄ? z nastÄ?pnymi nale??nikami. Na wierzchu u??o??yÄ? ostatni nale??nik. ZapiekaÄ? potrawÄ? w piekarniku 15 min.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design