Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krokiety z serem

Kuchnia wÄ?gierska
300 g bia??ego sera
1/2 fili??anki mleka
4 ??y??ki kwa??nej ??mietany
10 g dro??d??y
1 jajo
50 g rodzynek
otarta sk??rka z 1 /2 cytryny
t??uszcz
mÄ?ka
cukier
Przetarty przez sito ser wymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?, jajem, sk??rkÄ? cytrynowÄ? i takÄ? ilo??ciÄ? mÄ?ki, aby powsta??a gÄ?sta masa. DodaÄ? rodzynki i wyro??niÄ?te w ciep??ym mleku dro??d??e, formowaÄ? ma??e wa??eczki, uk??adaÄ? je na desce do wyro??niÄ?cia i kr??tko sma??yÄ? na gorÄ?cym t??uszczu. PodawaÄ? posypane cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design