Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ciasto - przek??adaniec (strudel)

Kuchnia wÄ?gierska
500 g mÄ?ki
1 ??y??ka octu
20 g t??uszczu
s??l
1 jajo
Ta zdumiewajÄ?ca potrawa mÄ?czna jest kr??lowÄ? w??r??d wÄ?gierskich potraw z mÄ?ki i sprawdzianem umiejÄ?tno??ci wÄ?gierskich gospody??". Zagnie??Ä? mÄ?kÄ?, t??uszcz, jajo i ocet z takÄ? ilo??ciÄ? ciep??ej osolonej wody, aby powsta??o miÄ?kkie ciasto. UformowaÄ? z niego dwie kule i u??o??yÄ? je na serwecie. PosmarowaÄ? ka??dÄ? po wierzchu roztopionym t??uszczem, nakryÄ? nagrzanym rondlem i pozostawiÄ? na 15 min. Rozwa??kowaÄ? ciasto, potem uciskajÄ?c je rÄ?kami, wyciÄ?gnÄ?Ä? na wszystkie strony (a?? po brzegi sto??u), aby zrobi??o siÄ? cieniute??kie. ZwisajÄ?ce poza brzegi sto??u grube ko??ce ciasta odciÄ?Ä?. Ciasto podsuszyÄ?, wtedy skropiÄ? je roztopionym t??uszczem i pokryÄ? jednym z nadzie?? podanych w nastÄ?pnych przepisach. Ciasto lu??no zrolowaÄ? i tak podzieliÄ?, aby ka??da rolada mia??a d??ugo??Ä? brytfanny. PowierzchniÄ? posmarowaÄ? roztopionym t??uszczem i piec w piekarniku na z??oty kolor.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design