Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORCIKI KREMOWE

Sk??adniki ciasta :
20 dag maki,
8 dag zmielonych migda????w,
12 dag cukru,
15 dag mas??a,
p???? ??y??eczki cynamonu,
1 ??y??eczka proszku do pieczenia.

Sk??adniki kremu :
1 1/2 szklanki mleka,
10 dag cukru,
1 paczka budyniu waniliowego,
1 ??????tko.

Sk??adniki lukru :
2 dag czekolady,
p???? ??y??eczki kakao,
2 ??y??ki wody,
3 ??y??ki cukru pudru.

Do prze??o??enia :
konfitura z wi??ni lub rodzynki.
Z podanych sk??adnik??w wyrobiÄ? do??Ä? gÄ?ste ciasto, rozwa??kowaÄ? je cienko, wyciÄ?Ä? kieliszkiem krÄ???ki, u??o??yÄ? na blasze lekko wysmarowanej t??uszczem i piec na kolor jasno??????ty. Po przestudzeniu ??Ä?czyÄ? po dwa krÄ???ki, przek??adajÄ?c je warstwÄ? osÄ?czonej konfitury lub namoczonymi rodzynkami oraz kremem waniliowym. PowierzchniÄ? torcik??w pokryÄ? lukrem czekoladowym i ewentualnie posypaÄ? cukrem pudrem. Przygotowanie kremu waniliowego. UgotowaÄ? - zgodnie z przepisem - budy?? waniliowy, dodaÄ? 1 ??????tko i mieszaÄ? do ostygniÄ?cia. PrzyrzÄ?dzanie lukru czekoladowego. UtartÄ? czekoladÄ? dobrze wymieszaÄ? z kakao, ciep??Ä? wodÄ? i cukrem pudrem. SmarowaÄ? nim powierzchniÄ? torcik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design