Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BLINY GRYCZANE Z JAJEM

35 dag kaszy krakowskiej lub gryczanej,
3 szklanki mleka,
??y??ka mas??a,
??y??ka t??uszczu,
4 ??y??ki mÄ?ki pszennej,
p???? szklanki ??mietany,
s??l,
4 jaja,
3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia
KaszÄ? krakowskÄ? lub gryczanÄ? ugotowaÄ? na mleku, ostudziÄ? i zemleÄ? dwa razy w maszynce. DodaÄ? mas??o i 3 ??????tka, posoliÄ? i dok??adnie utrzeÄ? na pulchnÄ? masÄ?. UbiÄ? pianÄ? z trzech bia??ek i lekko mieszajÄ?c wsypywaÄ? mÄ?kÄ?. Ca??o??Ä? wymieszaÄ? i sma??yÄ? bliny na rozgrzanym t??uszczu. PodawaÄ? posypane posiekanym jajem i polane ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design