40 dag kaszy gryczanej,
szklanka mleka,
cebula,
4 ??y??ki t??uszczu,
5 dag tartej bu??ki,
s??l,
pieprz,
majeranek,
3 jaja,
czosnek |
KaszÄ? gryczanÄ? ugotowaÄ? na sypko na mleku z dodatkiem wody (2 razy wiÄ?cej p??ynu w stosunku do kaszy). CebulÄ? pokrajaÄ? w plastry ? przesma??yÄ? na t??uszczu. OstudzonÄ? kaszÄ? zemleÄ? w maszynce razem z cebulÄ?. DodaÄ? przyprawy; trochÄ? tartej bu??ki, jaja, zÄ?bek czosnku i ciasto wyrobiÄ?. UformowaÄ? kotlety, obtaczaÄ? w tartej bu??ce i usma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z ziemniakami i sosem grzybowym, oraz z sur??wkami.
|