25 dag kaszy jÄ?czmiennej,
cebula,
10 dag t??uszczu,
4 dag grzyb??w suszonych,
3 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,
3 ??y??ki tartej bulki,
p???? szklanki ??mietany,
pieprz,
majeranek,
??y??ka mÄ?ki pszennej,
3 jaja,
przyprawa do zup,
czosnek |
KaszÄ? jÄ?czmiennÄ? ugotowaÄ? na sypko, ostudziÄ? i zemleÄ? w maszynce razem z cebulÄ?, kilkoma ugotowanymi grzybami i czosnkiem. Do masy dodaÄ? jaja, trochÄ? t??uszczu, majeranek, mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? i tartÄ? bu??kÄ?. Dok??adnie wyrobiÄ? i uformowaÄ? pod??u??ne zrazy; zrumieniÄ? je na t??uszczu, zalaÄ? sosem grzybowym i chwilÄ? dusiÄ? na ma??ym ogniu. PodawaÄ? z ziemniakami.
|