25 dag por??w,
3 ??y??ki t??uszczu,
30 dag kaszy manny,
3 jaja,
10 dag tartej bu??ki,
pieprz,
zÄ?bek czosnku,
majeranek,
cukier,
s??l,
2 szklanki sosu pomidorowego |
Pory oczy??ciÄ?, pokrajaÄ? i udusiÄ? w wodzie z dodatkiem t??uszczu (ok. 2 szklanki). Gdy miÄ?kkie - zasypaÄ? kaszÄ? mannÄ?; postawiÄ? na rozgrzanej p??ycie, a?? utworzy siÄ? masa. OstudzonÄ? masÄ? zemleÄ? w maszynce, wbiÄ? jaja, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i przyprawy. Dok??adnie wyrobiÄ?, uformowaÄ? owalne pulpety, zrumieniÄ? je lekko na t??uszczu i chwilÄ? poddusiÄ? w sosie pomidorowym. PodawaÄ? z ziemniakami.
|