30 dag kaszy jÄ?czmiennej,
2,5 szklanki mleka,
3 ??y??ki mas??a,
20 dag jab??ek winnych,
15 dag gruszek,
15 dag ??liwek,
4 ??y??ki cukru,
jajo,
1,5 ??y??ki cukru pudru,
??y??ka tartej bu??ki,
s??l,
zapachy do ciast |
KaszÄ? jÄ?czmiennÄ? ugotowaÄ? na mleku na sypko z czÄ???ciÄ? mas??a; owoce obraÄ?, umyÄ?, poszatkowaÄ?, skropiÄ? mas??em i w ostatniej chwili posypaÄ? cukrem. OstudzanÄ? kaszÄ? wymieszaÄ? z jajem i zapachami. Naczynie wysmarowaÄ? t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? k??a??Ä? na przemian kaszÄ? i owoce; na wierzchu i na spodzie powinna byÄ? kasza. PotrawÄ? zapiec w piekarniku i podawaÄ? posypanÄ? cukrem pudrem.
|