30 dag kaszy krakowskiej,
3 jaja,
2 szklanki mleka,
??y??ka mas??a
1 kg por??w bia??ych,
3 ??y??ki t??uszczu,
2 ??y??eczki mÄ?ki pszennej,
p???? szklanki ??mietany,
tarta bu??ka,
ga??ka muszkato??owa,
pieprz,
przyprawa do zup |
KaszÄ? krakowskÄ? zatrzeÄ? rozmieszanym jajem, nastÄ?pnie wysuszyÄ? w piekarniku i ugotowaÄ? na mleku z dodatkiem mas??a. Pory oczy??ciÄ?, dok??adnie op??ukaÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z dodatkiem t??uszczu. Gdy sÄ? miÄ?kkie, opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, dodaÄ? ??mietanÄ? i ostudziÄ?. WbiÄ? jajo, dodaÄ? ga??kÄ? muszkato??owÄ? i przyprawiÄ? do smaku. WysmarowaÄ? naczynie t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i uk??adaÄ? warstwami kaszÄ? i pary. Ca??o??Ä? zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sosem ??mietanowym.
|