Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ I POR??W

30 dag kaszy krakowskiej,
3 jaja,
2 szklanki mleka,
??y??ka mas??a
1 kg por??w bia??ych,
3 ??y??ki t??uszczu,
2 ??y??eczki mÄ?ki pszennej,
p???? szklanki ??mietany,
tarta bu??ka,
ga??ka muszkato??owa,
pieprz,
przyprawa do zup
KaszÄ? krakowskÄ? zatrzeÄ? rozmieszanym jajem, nastÄ?pnie wysuszyÄ? w piekarniku i ugotowaÄ? na mleku z dodatkiem mas??a. Pory oczy??ciÄ?, dok??adnie op??ukaÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z dodatkiem t??uszczu. Gdy sÄ? miÄ?kkie, opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, dodaÄ? ??mietanÄ? i ostudziÄ?. WbiÄ? jajo, dodaÄ? ga??kÄ? muszkato??owÄ? i przyprawiÄ? do smaku. WysmarowaÄ? naczynie t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i uk??adaÄ? warstwami kaszÄ? i pary. Ca??o??Ä? zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sosem ??mietanowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design