Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ I JARMU??U

30 dag kaszy krakowskiej,
2 szklanki mleka,
3 jaja,
1 kg jarmu??u,
3 ??y??ki mas??a,
20 dag jab??ek,
p???? szklanki ??mietany,
s??l,
cukier,
ga??ka muszkato??owa
KaszÄ? krakowskÄ? przygotowaÄ? jak w poprzednim przepisie. Oczyszczony i op??ukany jarmu?? ugotowaÄ? w osolonej wodzie, a nastÄ?pnie drobno posiekaÄ? lub zemleÄ? w maszynce. DodaÄ? poszatkowane jab??ka, cukier, ??mietanÄ?, ga??kÄ? muszkato??owÄ? oraz rozmieszane jaja. Przek??adaÄ? warstwy kaszy warstwami jarmu??u. Zapiec w piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design