30 dag kaszy kukurydzianej,
2,5 szklanki mleka,
35 dag twarogu,
3 ??y??ki ??mietany,
3 jaja,
szczypiorek,
pieprz,
ga??ka muszkato??owa,
2,5 ??y??ki mas??a,
??y??ka t??uszczu,
bu??ka tarta,
cukier,
s??l |
KaszÄ? kukurydzianÄ? (drobnÄ?) ugotowaÄ? na mleku z mas??em i upru??yÄ? pod przykryciem w piekarniku. Twar??g utrzeÄ? z jajami, szczypiorkiem ??mietanÄ? i pieprzem. Do kaszy dodaÄ? ga??kÄ? muszkato??owÄ? i cukier. Dok??adnie wyrabiaÄ?. Naczynie wysmarowaÄ? t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i uk??adaÄ? warstwami kaszÄ? i masÄ? twarogowÄ?, Ca??o??Ä? zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sosem koperkowym i ??mietanowym.
|