Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPIEKANKA Z KASZY KUKURYDZIANEJ I SERA

30 dag kaszy kukurydzianej,
2,5 szklanki mleka,
35 dag twarogu,
3 ??y??ki ??mietany,
3 jaja,
szczypiorek,
pieprz,
ga??ka muszkato??owa,
2,5 ??y??ki mas??a,
??y??ka t??uszczu,
bu??ka tarta,
cukier,
s??l
KaszÄ? kukurydzianÄ? (drobnÄ?) ugotowaÄ? na mleku z mas??em i upru??yÄ? pod przykryciem w piekarniku. Twar??g utrzeÄ? z jajami, szczypiorkiem ??mietanÄ? i pieprzem. Do kaszy dodaÄ? ga??kÄ? muszkato??owÄ? i cukier. Dok??adnie wyrabiaÄ?. Naczynie wysmarowaÄ? t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i uk??adaÄ? warstwami kaszÄ? i masÄ? twarogowÄ?, Ca??o??Ä? zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sosem koperkowym i ??mietanowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design