Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kasza jaglana 20 min

Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki kaszy
3 szklanki wody
2-4 dag t??uszczu
s??l do smaku
KaszÄ? dobrze przep??ukaÄ? na sicie, a nastÄ?pnie sparzyÄ? wrzÄ?tkiem (lub nawet chwilÄ? pogotowaÄ? w nim i nastÄ?pnie odcedziÄ?). WziÄ?Ä? objÄ?to??ciowo 2 razy tyle wody, ile by??o suchej kaszy, zagotowaÄ? w szybkowarze, posoliÄ?. W??o??yÄ? kaszÄ? i t??uszcz. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? szybkowar ostro??nie, lecz bez sch??adzania.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design