Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CIASTECZKA ANGIELSKIE II

90 dag mÄ?ki,
10 dag cukru,
20 dag mas??a,
4 ??????tka,
30 dag ??mietany,
2 dag soli,
10-15 dag sera szwajcarskiego,
Do przesianej mÄ?ki wlaÄ? ??mietanÄ?, dodaÄ? cukier, s??l, ??????tka oraz mas??o i zagnie??Ä? ciasto. Je??li jest za twarde - dodaÄ? mleka. Wa??kowaÄ? ciasto 4 razy z 10-15-minutowymi przerwami, jak ciasto francuskie. FormowaÄ? ciastka dowolnego kszta??tu. PosmarowaÄ? jajem, posypaÄ? utartym serem. Piec 15-20 minut. PodawaÄ? do wina lub do piwa.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design