Kuchnia z szybkowaru
40 dag ry??u (2 niepe??ne szklanki)
25 dag filet??w z dorsza
40 dag ??wie??ego m??odego lub konserwowego bobu (2 puszki)
20 dag groszku
3-4 zÄ?bki czosnku
1 szklanka dobrego oleju
np. sojowego
20 dag pomidor??w lub 1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
1-2 strÄ?ki ??wie??ej papryki; s??l do smaku; 4 szklanki wody |
RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, a gdy zacznie dymiÄ?, wrzuciÄ? drobno posiekany czosnek i nastÄ?pnie pokrojone w kostkÄ? filety. Po 5 minutach dodaÄ? obrane ze sk??rki i pozbawione pestek pomidory. 0,5 szklanki wody, b??b i groszek oraz pokrojonÄ? w paski oczyszczonÄ? paprykÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wlaÄ? resztÄ? wody, posoliÄ?, wsypaÄ? ry??, wymieszaÄ? i ponownie zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 8 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? bez sch??adzania.
|