Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PÄ?czak 30 min

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka pÄ?czaku
3 szklanki wody
4 dag t??uszczu
s??l do smaku
PÄ?czak dobrze przep??ukaÄ? na sicie zimnÄ? wodÄ?. W szybkowarze zagotowaÄ? 3 razy tyle wody, ile jest pÄ?czaku. posoliÄ?, w??o??yÄ? pÄ?czak i t??uszcz. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania. Uwaga. PÄ?czak przed gotowaniem mo??na namoczyÄ? na 2-3 godziny w zimnej wodzie, wtedy ogrzewa siÄ? o po??owÄ? kr??cej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design