Kuchnia z szybkowaru
2 nieca??e szklanki pÄ?czaku (35 dog)
30 dag miÄ?sa wieprzowego bez ko??ci
2 cebule
3 dag t??uszczu; natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
PÄ?czak namoczyÄ? przed gotowaniem na 2-3 godziny w zimnej wodzie, osÄ?czyÄ?. MiÄ?so i oczyszczonÄ? cebulÄ? pokroiÄ?, w??o??yÄ? do szybkowaru. dodaÄ? pÄ?czak i wodÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? ostro??nie, bez sch??adzania. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki, polaÄ? dowolnym sosem, najlepiej cebulowym.
|