Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Risotto po mediola??sku 8 min

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ry??u
2 szklanki roso??u (mo??e byÄ? tyle?? wody z p??askÄ? ??y??kÄ? przyprawy "Jarzynka" lub podobnej)
6 dag t??uszczu
1 cebula
5 dag pieczarek
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
5 dag ostrego ??????tego sera
s??l i pieprz do smaku
OczyszczonÄ? i posiekanÄ? cebul przysma??yÄ? w szybkowarze na po??owie t??uszczu na z??oty kolor. dodaÄ? odsiany na sicie ry??, wymieszaÄ? i zeszkliÄ?. ZalaÄ? wrzÄ?cym roso??em, dodaÄ? koncentrat pomidorowy oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki. DoprawiÄ? solÄ? i pieprzem. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 8 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie zetrzeÄ? ser. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? pozosta??e mas??o i po??owÄ? utartego sera, wymieszaÄ?. Pozosta??ym serem posypaÄ? risotto po wy??o??eniu na p????misek. Ry?? powinien byÄ? jÄ?drny, nie rozgotowany. Szybkowar otwieraÄ? ostro??nie. lecz bez sch??adzania.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design