2 jaja,
5 ??y??ek cukru,
1/4 I mleka,
3 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,
p???? paczki cukru waniliowego,
2-3 listki bia??ej ??elatyny,
marmolada,
biszkopty. |
UtrzeÄ? jaja z cukrem i cukrem waniliowym, dodaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? i zetrzeÄ? z ch??odnym mlekiem na g??adkÄ? masÄ?. NastÄ?pnie postawiÄ? na ogie?? i ubijajÄ?c podgrzewaÄ?. Gdy bÄ?dzie siÄ? ju?? prawie gotowaÄ?, odstawiÄ?, dodaÄ? ??elatynÄ? rozpuszczonÄ? w wodzie i nadal ubijaÄ? do stÄ???enia. NastÄ?pnie wy??o??yÄ? na p??ytkÄ? porcelanowÄ? i rozsmarowaÄ? na grubo??Ä? ok. 1 1/2 cm. Gdy masa przestygnie posmarowaÄ? marmoladÄ? i ob??o??yÄ? biszkoptami.
|