Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki ry??u
4 ??y??ki oleju
4 szklanki wody
1 kostka roso??owa
30 dag ??wie??ego lub konserwowego groszku (2 szklanki)
1 cebula
1 zÄ?bek czosnku
4 dag boczku
4 dag mas??a
1 ??y??eczka posiekanych listk??w miÄ?ty
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, zeszkliÄ? na nim odsiany na sicie ry??, zalaÄ? bulionem zrobionym z wody i kostki roso??owej. Oddzielnie na patelni przysma??yÄ? boczek wraz z posiekanÄ? cebulÄ?, czosnkiem i miÄ?tÄ?, wrzuciÄ? do ry??u. DodaÄ? groszek i mas??o, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania.
|