Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ry??u
2 szklanki wody
6 dag (4 ??y??ki) oleju
25 dag mro??onej mieszanki warzywnej
1 ??y??eczka przyprawy "Vegeta"
5 dag ??????tego tartego sera
siekana natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, zeszkliÄ? na nim odsiany na sicie ry??, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. DodaÄ? warzywa i przyprawÄ? "Vegeta" oraz po??owÄ? tartego sera. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Szybkowar otwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania. PotrawÄ? podawaÄ? posypanÄ? pozosta??ym tartym serem i natkÄ? pietruszki
|