Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? 10 min

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ry??u
2 szklanki wody lub mleka
1 ??y??ka t??uszczu (je??li ry?? na mleku
to mas??a)
s??l do smaku
Ry?? dobrze przep??ukaÄ? na sicie zimnÄ? wodÄ?, zalaÄ? w szybkowarze p??ynem, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design