Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? pilaw bezmiÄ?sny 6 min

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ry??u
1,5 szklanki wody
3 ??y??ki oleju (np. sojowego)
2 cebule
2 zÄ?bki czosnku
1 kostka roso??owa
1 szczypta tymianku
ma??y listek laurowy; pieprz do smaku
Ry?? dobrze przep??ukaÄ? na sicie zimnÄ? wodÄ?. CebulÄ? i czosnek oczy??ciÄ?, pokroiÄ? i zrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju. W??o??yÄ? ry?? i wymieszaÄ? dok??adnie. WlaÄ? wodÄ? z rozpuszczonÄ? w niej kostkÄ? roso??owÄ?. W??o??yÄ? listek laurowy, tymianek i pieprz. SprawdziÄ?, czy nie trzeba dosoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 6 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania. Uwaga. Ry?? nie mo??e byÄ? ca??kiem miÄ?kki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design