Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? pilaw bezmiÄ?sny z pieczarkami 6 min

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ry??u
1,5 szklanki wody
3 ??y??ki oleju (np. sojowego)
20 dag pieczarek
2 cebule
2 zÄ?bki czosnku
1 kostka roso??owa
1 szczypta tymianku lub macierzanki
1 ??y??ka tartego sera ??????tego
ma??y listek laurowy
pieprz do smaku
Ry?? dobrze przep??ukaÄ? na sicie zimnÄ? wodÄ?. CebulÄ?, czosnek i pieczarki oczy??ciÄ?, pokroiÄ? i zrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju. W??o??yÄ? ry?? oraz wszystkie przyprawy i wymieszaÄ?. ZalaÄ? wodÄ? z rozpuszczonÄ? w niej kostkÄ? roso??owÄ?, zn??w wymieszaÄ? i sprawdziÄ?, czy nie trzeba dosoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 6 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania. Przed podaniem posypaÄ? startym ??????tym serem. Uwaga. Po podaniu mo??na dodatkowo polaÄ? sosem pomidorowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design