Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki ry??u
3 szklanki wody
4 par??wki
10 dag boczku lub podgardla
25 dag pieczarek
1-2 cebule
10 dag sera ementalskiego
4 ??y??ki dobrego oleju
np. sojowego
1 pÄ?czek natki pietruszki
przyprawa zio??owa do miÄ?s
np. wÄ?gierska
pieprz i s??l do smaku |
Na rozgrzanym w szybkowarze oleju przysma??yÄ? pokrojone w plasterki par??wki, pieczarki i boczek. NastÄ?pnie w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i posiekanÄ? cebulÄ?, zeszkliÄ?. PosoliÄ? i popieprzyÄ?, dodaÄ? wyp??ukany ry??, starty ser, posiekanÄ? natkÄ? pietruszki i przyprawÄ? do miÄ?s. Wszystko razem wymieszaÄ? i zalaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Szybkowar otwieraÄ? ostro??nie, lecz bez sch??adzania.
|