Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
RY?? PO MARYNARSKU

50 dag tu??czyka, morszczuka lub innej szlachetnej ryby,
2 szklanki oliwy,
30 dag fasoli ja??,
4 zÄ?bki czosnku,
??y??ka sproszkowanej czerwonej papryki,
szafran,
cebula,
15 dag pomidor??w,
15 dag ry??u
FasolÄ? namoczyÄ? na noc, po czym ugotowaÄ? w tej samej wodzie i odlaÄ?, zachowujÄ?c wywar. RybÄ? umyÄ? i podzieliÄ? na kawa??ki. W garnku o grubym dnie podgrzaÄ? oliwÄ?, wrzuciÄ? czosnek oraz cebulÄ? i sma??yÄ? przez parÄ? minut. DodaÄ? paprykÄ? i rozdrobnione pomidory i zn??w ogrzewaÄ? wciÄ??? mieszajÄ?c. W??o??yÄ? starannie umyty ry?? i dolaÄ? smak, w kt??rym gotowa??a siÄ? fasola (dok??adnie mierzÄ?c ilo??Ä? wlanego p??ynu), doprawiÄ? szafranem i solÄ? do smaku. GotowaÄ? przez kilka minut na ostrym ogniu, uzupe??niÄ? ilo??Ä? wody do 1,25 I. DodaÄ? rybÄ? oraz ugotowanÄ? fasolÄ?. DusiÄ? na niewielkim ogniu przez kilkana??cie minut, a?? do wch??oniÄ?cia p??ynu. ZestawiÄ? z ognia i poczekaÄ? kilka minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design