Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MAZUREK PRALINOWY

1/2 kg cukru,
20 dag mas??a,
25 dag migda????w,
25 dag czekolady,
wafle lub op??atki.
Z cukru i wody sporzÄ?dziÄ? gÄ?sty syrop, dodaÄ? zmielone migda??y i czekoladÄ? i dok??adnie rozetrzeÄ?. Gdy masa zgÄ?stnieje, dodaÄ? mas??o. MieszaÄ? na ogniu dalej, a gdy masa jeszcze bardziej zgÄ?stnieje, zestawiÄ? z ognia przestudziÄ? i prze??o??yÄ? niÄ? wafle. Wynie??Ä? do ch??odnego miejsca. Mo??na polaÄ? lukrem lub ozdobiÄ? sk??rkÄ? pomara??czowÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design