Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pilaw popularny

Kuchnia turecka
1 szklanka ry??u
2 szklanki wody
1 1/2 ??y??eczka soli
4-6 ??y??ek mas??a
ZagotowaÄ? wodÄ?, wsypaÄ? dok??adnie wyp??ukany i osÄ?czony ry??, posoliÄ?, zamieszaÄ? i gotowaÄ? przez 15 min. Garnek zdjÄ?Ä? z ognia, przykryÄ? czystÄ? ??ciereczkÄ?. Mocno rozgrzanym mas??em polaÄ? ry??. Delikatnie wymieszaÄ?. PodawaÄ? natychmiast do zapiekanych ryb, do potrawek, jarzyn w bia??ym sosie. Proporcje dla 3--4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design