Kuchnia indyjska
1 szklanka ry??u
2 szklanki wody
3-4 ??y??ki sklarowanego mas??a
ghee
1 ??rednia cebula
3 kardamony (dowolnie)
2 go??dziki
1/2 ??y??eczki cumin lub 1/4 ??y??eczki kminku
1/2 ??y??eczki pieprzu
1/2 ??y??eczki soli
25 dag pieczarek grubo posiekanych |
CebulÄ? sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le przez minutÄ?. DodaÄ? kardamon, go??dziki, cumin lub kminek, pieprz i s??l, sma??yÄ? przez 2 min., mieszajÄ?c. DodaÄ? grzyby, sma??yÄ? przez 5 min., delikatnie mieszajÄ?c. Pieczarki prze??o??yÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ? na talerz. DodaÄ? ry??. wlaÄ? wodÄ?, zamieszaÄ?, zagotowaÄ?. ZmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? pod przykryciem na bardzo ma??ym ogniu przez 15 min. WsypaÄ? grzyby, lekko wymieszaÄ? i dusiÄ? przez 15 min. WstawiÄ? na 15 min: do nagrzanego piekarnika (160° C), przykryÄ? mokrÄ? ??ciereczkÄ?. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ? ze ??mietanÄ? lub indyjska sa??atkÄ? ewentualnie z sosem
Proporcje dla 2-3 os??b
|