Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pilaw trynidadzki

Kuchnia Antyli
4 ??y??ki ry??u
2 ??y??ki mÄ?ki
2 ??y??eczki soli
1/2 ??y??eczki pieprzu
1/2 kurczaka pokrajanego w ma??e kawa??ki
1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
1 posiekana cebula
1 du??y pomidor sparzony, obrany, pokrajany w kostkÄ?
1 ??y??eczka cukru
1/4 ??y??eczki tymianku lub majeranku
1 1/2 szklanki roso??u lub wody z kostkÄ? roso??owÄ?
posiekana zielona pietruszka
Kawa??ki kurczaka obtoczyÄ? w mÄ?ce wymieszanej z ??y??eczkÄ? soli i 1/4 ??y??eczki pieprzu. W rondlu rozgrzaÄ? 2 ??y??ki oleju, w??o??yÄ? kurczak, sma??yÄ? a?? bÄ?dzie obrumieniony ze wszystkich stron. Prze??o??yÄ? na talerz. WlaÄ? resztÄ? oleju, dodaÄ? cebulÄ?, sma??yÄ? na ??rednim ogniu przez 5 min., czÄ?sto mieszajÄ?c. DodaÄ? pomidory, cukier, tymianek, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, wymieszaÄ? i dusiÄ? przez 5 min. na ??rednim ogniu. W??o??yÄ? kurczaka do rondla, zalaÄ? roso??em lub wodÄ? z kostkÄ? roso??owÄ? i dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu przez 45 min. DodaÄ? wyp??ukany i osÄ?czony ry??, lekko wymieszaÄ? i dusiÄ? dalej pod przykryciem przez 25 min. W razie potrzeby dodaÄ? 2-3 ??y??ki wody). Pilaw powinien byÄ? wilgotny, ale nie mokry. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design