Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? filipi??ski

Kuchnia filipi??ska
2 szklanki ugotowanego ry??u
2 ? 3 ??y??ki oleju jadalnego
2 rozdarte zÄ?bki czosnku
1 posiekana cebula
15 dag wieprzowiny pokrajanej w cienkie paski
2 ??y??eczki soli
1 ??y??eczka pieprzu
1 ??y??eczka s??odkiej papryki pokrajanej w krÄ???ki (dowolnie)
2 jaja na twardo (dowolnie)
Czosnek, cebulÄ? i miÄ?so sma??yÄ? na rozgrzanym oleju przez 20 min, czÄ?sto mieszajÄ?c. DodaÄ? s??l, pieprz i ry?? i sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 15 min. czÄ?sto mieszajÄ?c. ZdjÄ?Ä? z ognia, wlaÄ? jaja, wymieszaÄ?, doprawiÄ? solÄ? do smaku. Jaja na twardo pokrajaÄ? w talarki i razem z paprykÄ? u??o??yÄ? na dnie wysmarowanego mas??em lub olejem ??aroodpornego naczynia. Ry?? prze??o??yÄ? do naczynia, przykryÄ?. Do nagrzano piekarnika (190° C) wstawiÄ? blachÄ? z gotujÄ?cÄ? siÄ? wodÄ?, a na niej umie??ciÄ? naczynie z ry??em. Piec przez 40 min. Ry?? wy??o??yÄ? na gorÄ?cy p????misek. PodawaÄ? z sosem bia??ym, pomidorowym z zielonÄ? sa??at lub z sur??wkÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design