Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Chlebki indyjskie

Kuchnia indyjska
2 szklanki mÄ?ki
1 ??y??eczka cukru
5 ??y??eczek jogurtu lub zsiad??ego mleka
2 ??y??ki mas??a
Jogurt podgrzaÄ?, wlaÄ? mleko, dodaÄ? sodÄ?, jajo i stopione mas??o. PrzesiaÄ? mÄ?kÄ? i s??l, dodaÄ? cukier, po??Ä?czyÄ? z przygotowanym jogurtem. DodaÄ? dro??d??e, wyrabiaÄ? na g??adkie ciasto (10-15 min) podsypujÄ?c mÄ?kÄ?. PozostawiÄ? w ciep??ym miejscu pod przykryciem, a?? ciasto podwoi sw??j objÄ?to??Ä? (oko??o godz.). Z ciasta uformowaÄ? du??e kule, rozp??aszczyÄ?, delikatnie rozciÄ?gnÄ?Ä? na du??e placki. Na aluminiowej folii wysmarowanÄ? mas??em uk??adaÄ? placki posmarowane mlekiem piec w rozgrzanym piekarniku (190° C) oko??o 15 min. lub na jasnoz??oty kolor. PodawaÄ? ciep??e. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design