Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Makaron po jawajsku

Kuchnia indonezyjska
1/2 paczki makaronu
1 ??rednia cebula drobno posiekana
3 roztarte zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka oleju jadalnego
10 dag posiekanej wo??owiny
2 ??y??ki sosu sojowego lub 1 ??y??ka przyprawy maggi z ??y??kÄ? wody
1 szklanka cienko poszatkowanej bia??ej kapusty
3 ma??e jaja
1/2 szklanki sma??onych p??atk??w cebulowych
Makaron ugotowaÄ?, odcedziÄ?, wyp??ukaÄ?, osÄ?czyÄ?. CebulÄ? i czosnek sma??yÄ? na rozgrzanym oleju do zrumienienia, czÄ?sto mieszajÄ?c. Doda wo??owinÄ?, sos sojowy, kapustÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 10 min. DodaÄ? makaron, delikatnie zamieszaÄ?, dusiÄ? przez 5 min., trzymaÄ? w cieple. Roztrzepane jaja wlaÄ? na gorÄ?cy olej, sma??yÄ? a?? siÄ? zetnÄ? i powstanie omlet. Omlety (2-3) pokrajaÄ? na paski. Makaron podawaÄ? bardzo gorÄ?cy, przybrany paskami omleta i posypany p??atkami cebulowymi. Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design