Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Fasola kolorowa w oliwie

Kuchnia turecka
1 szklanka kolorowej fasoli
1 ma??a posiekana cebula
1 ??redni pomidor, sparzony, obrany i posiekany
1 ma??a marchewka pokrajana w cienkie plasterki
4 ??y??ki oliwy lub 4 oleju jadalnego
1/2 ??y??eczki soli
przyprawa chili lub ostra papryka do smaku
1. FasolÄ? przebraÄ?, umyÄ? i namoczyÄ? w du??ej ilo??ci wody, w przeddzie?? gotowania. 2. UgotowaÄ? jÄ? w tej samej wodzie do miÄ?kko??ci. 3. OdcedziÄ?, odstawiÄ? fasolÄ? i wywar. 4. Na patelni z rozgrzanÄ? oliwÄ? lub olejem, sma??yÄ? na ma??ym ogniu cebulÄ? i marchewkÄ? na jasno??????ty kolor. 5. DodaÄ? pomidor, s??l, chili lub paprykÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 2 min. 6. W??o??yÄ? fasolÄ? i wlaÄ? wywar, zamieszaÄ?, zagotowaÄ?, dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 20 min. 7. PodawaÄ? na zimno. 2 Proporcje dla2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design