Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Fasolka zielona z oliwÄ?

Kuchnia ira??ska
1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego 2 posiekane cebule
1/2 kg zielonej fasolki (??wie??ej lub mro??onej)
1/2 szklanki soku pomidorowego lub du??y
obrany i dobrze roztarty (najlepiej w mikserze) pomidor
1 /2 ??y??eczki soli
1/2 ??y??eczki cukru
s??l i pieprz do smaku
1. FasolkÄ? umyÄ?, usunÄ?Ä? w????kna i ogonki, pokrajaÄ? na uko??ne kawa??ki d??ugo??ci 3-4 cm. 2. CebulÄ? w??o??yÄ? do rondla z rozgrzanÄ? oliwÄ? lub olejem i czÄ?sto mieszajÄ?c, sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 15 min. - nie dopuszczajÄ?c do jej zrumienienia. 3. DodaÄ? fasolkÄ? (mro??onÄ? rozmroziÄ?), wymieszaÄ? z cebulÄ?, sma??yÄ? pod przykryciem na bardzo ma??ym ogniu przez 15 min., mieszajÄ?c od czasu do czasu. 4. PodlaÄ? sokiem pomidorowym, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, dusiÄ? przez 15 min. 5. PodawaÄ? na zimno jako przystawkÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design