Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jarzyny w cie??cie

Kuchnia indyjska
2/3 szklanki grochu puree
1/4 ??y??eczki sody oczyszczonej
5 ??y??ka wody
1/4 ??y??eczki mielonego kminku
1/4 ??y??eczki przyprawy chwili lub ostrej papryki
1.ty??eczka soli
1/4 ??y??eczki imbiru (dowolnie)
1/4 ??y??eczki mielonej kolendry
1/2 szklanki drobno posiekanych ziemniak??w
1/2 szklanki cebuli pokrajanej w cienkie pi??rka
2 ??y??ki posiekanej zielonej pietruszki
olej do g??Ä?bokiego sma??enia
1. Do wymieszanego z sodÄ? grochu puree wlewaÄ? wodÄ?, jednocze??nie ucierajÄ?c, tak aby nie by??o grudek. Ciasto powinno byÄ? gÄ?ste. 2. Stale ucierajÄ?c, dodaÄ? przyprawy, dok??adnie wymieszaÄ? z ziemniakami i cebulÄ?. 3. Ciasto nabieraÄ? ??y??kÄ?, drugÄ? za?? zsuwaÄ? je do rozgrzanego oleju, sma??yÄ? na ??rednim ogniu na z??oty kolor przez 8 min. Nie sma??yÄ? wiÄ?cej ni?? 6-7 jednocze??nie. 4. WyjÄ?Ä? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, osÄ?czyÄ? z oleju. 5. PodawaÄ? gorÄ?ce z mizeriÄ? jako przystawkÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design