Kuchnia chi??ska
6 skrzyde??ek kurczaka
1 kostka roso??owa
Marynata :
1 2 ??y??ki sosu sojowego lub 1/2 ??y??ki przyprawy
maggi, 2 ??y??ki wody, szczypta glutasoli (dowolnie)
1/2 ??y??eczki cukru
1/4 ??y??eczki soli
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1 ??y??ka miodu
4 ??y??ki oleju jadalnego |
1. W??o??yÄ? do rondla skrzyde??ka, rozpu??ciÄ? kostkÄ? roso??owÄ? w takiej ilo??ci wody, aby je przykrywa??a. GotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci na ma??ym ogniu.
2. Dok??adnie wymieszaÄ? ze sobÄ? sk??adniki marynaty.
3. OsÄ?czone skrzyde??ka w??o??yÄ? do
4. Piec na rozgrzanym ruszcie elektrycznym z obu stron do zrumienienia. Przy braku rusztu, kr??tko sma??yÄ? na patelni.
5. PodawaÄ? z og??rkiem konserwowym lub sur??wkÄ? z kwaszonej kapusty. ,
Proporcje dla 2-3 os??b
|