Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pikantne skrzyde??ka kurze

Kuchnia chi??ska
6 skrzyde??ek kurczaka
1 kostka roso??owa

Marynata :
1 2 ??y??ki sosu sojowego lub 1/2 ??y??ki przyprawy
maggi, 2 ??y??ki wody, szczypta glutasoli (dowolnie)
1/2 ??y??eczki cukru
1/4 ??y??eczki soli
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1 ??y??ka miodu
4 ??y??ki oleju jadalnego
1. W??o??yÄ? do rondla skrzyde??ka, rozpu??ciÄ? kostkÄ? roso??owÄ? w takiej ilo??ci wody, aby je przykrywa??a. GotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci na ma??ym ogniu. 2. Dok??adnie wymieszaÄ? ze sobÄ? sk??adniki marynaty. 3. OsÄ?czone skrzyde??ka w??o??yÄ? do 4. Piec na rozgrzanym ruszcie elektrycznym z obu stron do zrumienienia. Przy braku rusztu, kr??tko sma??yÄ? na patelni. 5. PodawaÄ? z og??rkiem konserwowym lub sur??wkÄ? z kwaszonej kapusty. , Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design