Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KurczÄ? na dziko

Kuchnia indonezyjska
1/2 kurczaka
1 ??y??ka oleju
3 zÄ?bki czosnku
1 ma??a cebula pokrajana w plasterki
szklankÄ? wody
1/2 szklanki octu (6 proc.)
1 ??y??ka cukru
1/2 ??y??eczki imbiru (dowolnie)
szczypta cynamonu
listek laurowy
s??l i pieprz do smaku
1. Kurczaka op??ukaÄ?, osÄ?czyÄ?, podzieliÄ? na porcje. 2. W rondlu z rozgrzanym olejem sma??yÄ? cebulÄ? i czosnek przez minutÄ? mieszajÄ?c. 3. WlaÄ? wodÄ? i ocet, w??o??yÄ? kawa??ki kurczaka i resztÄ? sk??adnik??w, po zagotowaniu zmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? przez 30 min. do miÄ?kko??ci. 4. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno z pikantnym ketchupem. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design