Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Medaliony z kie??basy lub szynka w cie??cie

10 grubych krÄ???k??w niezbyt t??ustej kie??basy

Ciasto
bia??ko (piana)
s??l
1/2 szklanki wody
12dkg mÄ?ki
6 dkg t??uszczu do sma??enia
2 dkg oleju
1 ??????tko
PrzygotowaÄ? ciasto: Do mÄ?ki wlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? 1 ??????tko, s??l, rozmieszaÄ? starannie, dodaÄ? oliwÄ? i pianÄ? z bia??ka; ciasto ma byÄ? gÄ?stawe, aby nie sp??ynÄ???o z kie??basy. Z kie??basy zdjÄ?Ä? sk??rkÄ?, pokrajaÄ? grube krÄ???ki, krÄ???ki wbiÄ? na widelec, zanurzyÄ? w cie??cie i wk??adaÄ? na silnie rozgrzany t??uszcz, sma??Ä?c z obydw??ch stron na kolor z??oty tak jak racuchy. PodawaÄ? na prostokÄ?tnym p????misku, wy??o??onym bibu??kowÄ? serwetkÄ?, przybrane zieleninÄ? i czÄ?stkami cytryny lub pomidor??w. W ten sam spos??b mo??na podawaÄ? tak??e par??wki w cie??cie jako gorÄ?cÄ? zakÄ?skÄ? lub jako dodatek do barszczu .Par??wki zanurzaÄ? w cie??cie nie krajÄ?c ich.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design