Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
NUGAT

20 dag cukru,
20 dag miodu,
20 dag orzech??w w??oskich,
20 dag migda????w,
12 bia??ek,
1 laska wanilii,
sk??rka z 1 cytryny,
op??atki.
Z cukru i wody ugotowaÄ? bardzo gÄ?sty syrop. UtrzeÄ? mi??d i zmieszaÄ? z pianÄ? z bia??ek. Wszystko zmieszaÄ? i sma??yÄ? w rondlu do ??redniej gÄ?sto??ci. NastÄ?pnie dodaÄ? obrane i pokrajane w paski orzechy i migda??y, ut??uczonÄ? waniliÄ? oraz sk??rkÄ? z cytryny. Wy??o??yÄ? masÄ? na op??atki i postawiÄ? w ch??odnym miejscu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design