Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kanapki

Sk??adniki kanapek:

wÄ?dliny pokrajane cienko lub zmielone i roztarte okrawki szynki; polÄ?dwica ??ososiowa pokrajana cienko, pasztet pokrajany cienko w kawa??ki prostokÄ?tne lub tr??jkÄ?tne; sprawiony ??led?? podzielony na 6 czÄ???ci ka??dy, sardynki podzielone wzd??u?? na po????wki; ??oso?? wÄ?dzony skrawany cieniutko, podzielony na r??wne, ma??e kawa??ki; masy mieszane z sera, ??ledzi, jaj, mas??a itp.; r????ne gatunki sera: bryndza owcza, rokfort oraz ser trapist??w, ementaler, tyl??ycki, pokrajany na cienkie kawa??ki, ser ??mietanowy i sma??ony ( topiony ), twaro??ek; jaja na twardo w krÄ???kach lub siekane; og??rki kiszone lub ??wie??e, pokrajane w krÄ???ki, zielona pietruszka drobno siekana i w ca??o??ci do przybrania kanapek i p????misk??w; rzodkiewka w plastrach i w ca??o??ci, nacinana, do przybrania kanapek i p????misk??w ; pomidory, marchew w krÄ???kach; zielona sa??ata do przybrani kanapek i p????misk??w; musztarda.
Do kanapek u??ywaÄ? d??ugich, wÄ?skich bu??ek kanapkowych lub chleba z prostokÄ?tnej formy. 1. Kanapki sporzÄ?dziÄ? z bu??ki pszennej, chleba pytlowego, sitkowego lub razowego z poprzedniego dnia. Pieczywo krajaÄ? ostrym no??em w cienkie kromki. Chleb przed krajaniem obraÄ? ze sk??rki, krajaÄ? bardzo cienko, zw??aszcza chleb razowy. Bu??kÄ? barowÄ? krajaÄ? w krÄ???ki. 2. PierwszÄ? warstwÄ? na kromkach pieczywa stanowi mas??o ??wie??e, niezbyt twarde, by da??o siÄ? ??atwo rozsmarowaÄ?. Mas??o mo??na zmieszaÄ? z r????nymi dodatkami, jak z ementalerem miÄ?kkim i paprykÄ?, ze szczypiorkiem, ze ??ledziem. 3. Na nasmarowane mas??em kromki nak??adaÄ? w dowolnych zestawieniach sk??adniki starajÄ?c siÄ? o utrzymanie wzoru. Po u??o??eniu sk??adnik??w przybraÄ? kanapki dbajÄ?c o dob??r barw. Kanapki sporzÄ?dziÄ? gatunkami i gatunkami uk??adaÄ? na tacy lub p??askich p????miskach. PrzechowywaÄ? (nawet przez kr??tki czas) przykryte czystymi serwetkami, gdy?? kanapki szybko obsychajÄ? i tracÄ? ??wie??y wyglÄ?d.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design