Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krew sma??ona

3/4 litra krwi (wieprzowej lub z drobiu, najlepiej z gÄ?si lub kaczek)
s??l
2 du??e cebule
pieprz
5 dkg t??uszczu
Krew zebraÄ? do naczynia, natychmiast dodaÄ? do niej s??l, starannie rozmÄ?ciÄ? mÄ?tewkÄ?, wynie??Ä? do ch??odnego miejsca. CebulÄ? pokrajaÄ?, w??o??yÄ? na roztopiony t??uszcz, lekko podsma??yÄ?. Do cebuli z t??uszczem wlaÄ? krew i ??ciÄ?Ä? jÄ?, powoli podgrzewajÄ?c i mieszajÄ?c. DodaÄ? do masy pieprzu do smaku. PodawaÄ? natychmiast po usma??eniu, ok??adajÄ?c tÄ? gorÄ?cÄ? masÄ? kromki chleba. MasÄ? nale??y szybko zu??ywaÄ?, gdy?? prÄ?dko ulega zepsuciu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design