Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Befsztyk tatarski

45 dkg wo??owiny bez ko??ci (polÄ?dwicy)
3 dkg oleju
5 dkg musztardy
5 dkg korniszon??w lub og??rka konserwowego
s??l
pieprz
18 dkg cebuli
papryka
5 dkg grzybk??w z octu
5 ??????tek
MiÄ?so op??ukaÄ?, oczy??ciÄ? ze ??ciÄ?gien i b??on, zemleÄ?, wymieszaÄ? z solÄ?, pieprzem i paprykÄ?, wyrobiÄ? bardzo starannie. PrzygotowaÄ? dodatki: cebulÄ? obraÄ?, drobniutko pokrajaÄ?, skropiÄ? octem z grzybk??w. Grzybki i og??rki posiekaÄ?. MiÄ?so podzieliÄ? na porcje, ka??dÄ? porcjÄ? wyrobiÄ? i wyg??adziÄ? no??em na okrÄ?g??y befsztyk grubo??ci 3 cm. U??o??yÄ? na talerzyku deserowym, zrobiÄ? w ??rodku wg??Ä?bienie na ??????tko. Dooko??a ob??o??yÄ? dodatkami nie mieszajÄ?c ich, skropiÄ? olejem. Przed podaniem na wierzchu befsztyka po??o??yÄ? surowe ??????tko.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design